New Zealand 2016 (10-16 Ogos 2016) - Christchurch and Good bye NZ

January 23, 2017

16 Ogos 2016


Okay hari ni last kami di NZ huhuhuhu...percutian singkat dan banyak tempat x dapat nak pergi. Tapi yang ada nih pun dah bersyukur dapat sampai dan menikmati keindahan alam di sini.

Pagi bangun awal habiskan segala benda makanan..buat sandwich untuk bekal alas perut. Habiskan maggi dan buah-buahan. Mana yang agak buleh tinggal dan org guna kami tinggalkan ajer kat rumah tu.

Bergambar dulu ler kat rumah kami nih  hihih..cantik sangat bunga2 kat sini






kat depan rumah ada laundry room







Sedih plak tak dapat berlama duduk kat rumah2 disini

Ini rice cooker comel ku senang sumbat beg. Cukup je utk 5 beranak sekali masak.


Kami check out dan pergi ler jalan singgah bandar ....sebab lambat kuar rumah jadi xdpt nak lama2 dan melawat tempat....singgah kawasan tempat bekas terjejas gempa bumi...





 Gi singgah lagi DF Souvenirs. Lepas tu cari tempat basuh kereta. Yang ada auto wash yang kereta jalan masuk ...kat dalam xleh nak vakum. Ini pon mahal rm 30 ...takdenya tempat cuci bangla hehehe
Kami turunkan bebudak kat airport dan htr pulang kereta.

Nak ke Auckland kami naik Air New Zealand.Macam Firefly gitu. Flight kami jam 2 ptg



Dah sampai Auckland kene ke international terminal











Flight kami ke Gold coast utk transit pada jam 7.30 mlm.

Lepak ler habiskan duit makan kebab kat airport. 


Kami sampai Malaysia jam 4 pagi. 

Ni dah boring ler tu...




Selesai percutian singkat kami tapi seronok tak terkata..Penat memang ler...







You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook