New Zealand 2016 (10-16 Ogos 2016) - Queenstown dan Glenorchy

January 20, 2017

15 hb Ogos 2016

Pagi ni bangun masak nasi ler utk makan pagi.

Cantik sangat view kitchen kami ni. Mengadap tasik wakatipu






Dah kenyang kami checkout. 
nak tgk view kat luar.







dah posing kita pergi soping plak

 pergi berdua jer...


kemana lagi kalau tak meninjau kedai nih...apa-apa pun kene jugak beli buat kenangan



aku kekedai nih lagi hahahhaha




burger ni halal katanya..mamat semlm citer...beratur panjang sentiasa..tapi laju katanya




pastu kita gerak ke Glenorchy dlm 45 minit...View tak terkata cantik sepanjang perjalanan.

Bebudak biasalah tak excited sangat bab bergambar ni




 asal view cantik ada kawasan nak stop...cepat2 stop bergambar..paksa hisham ambikkan gambar. Semua malas nak tidur jer


Stop kat sini jumpa budak lelaki cina dari malaysia.






menangis tengok view kat sini..huwaaaaaa





ini rumah merah yang popular





gambar ni memang tak der edit yer...memang macam lukisan snow tu. Kalau masa nak summer dah mcam tak secantik ni viewnya.


puas ahkak che ta manjat pokok nak bergambar...mujur tak gelongsor.







Fefeling retis ala che ta bercuti....tah bila lagi nak sampai sini..haruslah posing sakan.












eh ada rupanya ahkak posing disitu,,hihihihi


Dah puas posing...kita patah balik ke Queenstown utk teruskan perjalanan balik ke Chrischurch.

huhuhuhu....jauh tu


 Pemandangan memang cantik sahajalah
stop kat omarama lagi utk ke toilet




cantik sangat nih....
Kami akan melalui jalan yang sama seperti datang aritu. Jadi akan melalui Lindis pass...memang takde jalan lain agaknya..tak sempat nak study

Kami sampai dah 9.20 malam ke Christchurch. Cuaca sejuk sangat.

kami check in Admiral Motel





sampai tu masak makan malam.

Esok memang habiskan saki baki makanan. 

Kemas-kemas barang


susun2 souvenirs utk adik beradik

Pengsan kemas beg..huhuhu













You Might Also Like

0 comments

Featured post

Percutian Family ke Perth 2017 - Hari kedua (Fremantle, Perth City, Bell Tower)

26 Ogos 2017 - Sabtu Hari kedua bangun bersemangat nak berjalan. Siapkan sarapan dulu. Buat nasi goreng sardin. Bawak bekal roti...

Like us on Facebook